ZİYARETÇİ SAYISI
IP Adresiniz: 18.97.9.174
Online Ziyaretçi: 15
Bugün Toplam: 4369
Dün Toplam: 4611
Genel Toplam: 31345457
HABER ARAMA
 
 
ÖNEMLİ LİNKLER
HAVA TAHMİNİ

Şehir Seçiniz

HALİL UMUT MELER TFF BAŞKANINDAN NE İSTEDİ?

Tarih:

04 Aralık 2024 Çarşamba 22:00

Okunma:

2781

Yorum:

0     Yorum Yaz

HALİL UMUT MELER TFF BAŞKANINDAN NE İSTEDİ?

HALİL UMUT MELER TFF BAŞKANINDAN NE İSTEDİ?
Değerli okuyucularımız, bazı kişiler haberlerimizin altındaki yorumlarda Hakemin Sesi’nin neden dernek haberlerinin sıkça girildiğini soruyorlar.

Bakın arkadaşlar. Bugünlere hiç de kolay gelinmedi. Derneklerin tek çatı altında birleşmesinin çalışması 1986 yılında başladı. O dönemde Hakemin Sesi İstanbul şubesinin yayım organı idi ve ben Ercan Durna olarak orada muhabirlik yapıyordum ve bu çalışmaları yakından takip ediyordum.

Bu çalışmaların önderliğini Yusuf Namoğlu üstlenmişti. Kuruluş aşamasında Üst düzey hakemleri Sapanca’da topladı. Verilen mesaj şuydu; Hakemlerin daha iyi şartlarda hakemlik yapabilmesi için kazanımlar elde etmesi lazım. Tek çatı altında olursak güçlü oluruz ve daha iyi kazanımlar elde ederiz.

Türkiye’nin çok yerinden çatlak sesler yükselmeye başlamıştı ancak Yusuf Namoğlu, Rahmetli Hilmi ok ve Ertuğrul Dilek’i de ikna etmişti.
Yusuf Namoğlu, Ahmet AKÇAY, Coşkun KUTAY, Engin KURT, Erman R. TOROĞLU, İhsan TÜRE, Oğuz SARVAN, Özcan OAL, Kazım ÜNLÜSOY, Sadık DEDA, Yavuz KARAOZAN.

Kurucular kurulunda yer aldılar. Bedri Dölkeleş de tüm toplantılarda yer aldı. Hatta tüzük toplantısı onun çalıştığı SEKA’da yapıldı. Dölkeleş’in bir isteği oldu dedi ki; Kurucular kurulunda FİFA ve Süper lig ( A) klasmanı hakemler yer alsın. Ben B klasmanı hakemiyim dedi. Kurucular kurulu da Dölkeleş’i Genel sekreter yardımcısı yaptı.

03.10.1989 tarihinde bu dernek kuruldu.

Faal Futbol Hakemleri Derneği’nin Adı; Bakanlar Kurulu’nun 22.09.1991 tarih ve 2343 sayılı Kararı ile "TÜRKİYE" kelimesi eklendi.

24.02.1992 tarihli dernek 2. Olağan Genel Kurul Kararı ile GÖZLEMCİLERİ kelimesinin ilavesiyle, TÜRKİYE FAAL FUTBOL HAKEMLERİ ve GÖZLEMCİLERİ DERNEĞİ adını aldı.

Bunları niye yazıyoruz; Yeni hakem ve gözlemcilerimizin bu derneğin geçmişini bilmeleri için.

"Geçmişini bilemeyen toplumlar geleceğini de kuramazlar".

Ülkemizde kaç tane derneğin başında “TÜRKİYE“ adı var? En kötü dernek derneksizlikten daha iyidir.
Sizler eğer dernek yöneticilerinin yapmış olduğu görevleri beğenmiyorsanız seçime gider değiştirirsiniz.

Bizim bir sloganımız var; Hakemin adamı olmaz. Hakem de kimsenin adamı olmamalı.

Sizler adamsınız diye o düdüğü ve bayrağı sizlere veriyorlar.

Birileri sizlerin birlikteliğini bozmak adına ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar. Sakın bunların oyunlarına gelmeyin.

MHK’lar gelir gider. Siz dik duruş sergileyin. Nokta kadar menfaat için virgül kadar eğilmeyin.

Unutmayın her yöneticinin(!) koltuğunda rahat oturması, hakemlerin saha da başarılı olmasına bağlı.  

Sizler saha içerisinde küçük büyük, ev sahibi, deplasman takımı ayrımı yapmadan sahada gördüğünüzü çalın yeterli. Her hakem hata yapar. Mümkün mertebe az hata yapmaya çalışın. Kafanızda tilkiler dolaşmıyorsa işte o zaman siz gördüğünüzü çalıyorsanız iyi hakemsiniz. Gerisi teferruat.

HALİL UMUT MELER TFF BAŞKANINDAN NE İSTEDİ
 
Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Süper Lig hakemleriyle bir toplantı yapıyor. Orada hakemlere şu soruyu soruyor; Bizlerden bir isteğiniz, derdiniz ve sıkıntınız var mı?
Söyleyeceği olan söylesin diyor. Kimseden herhangi bir söz alan olmuyor. Bu arada Halil Umut Meler’in TFF Başkanından bir isteği oluyor.

Diyor ki; Bizler yağmurlu havada maçlara çıkıyoruz. Aynı renk formadan bir tane daha verilemez mi?

Türkiye’nin 1 numaralı hakemi olan Halil Umut Meler’in açıklamasına bakar mısınız?

Allah aşkına ülkemiz hakemliğinin her sorunu bitti de senin 2.ci forman mı kaldı?

Bu ülkede hakemlik yaparken saldırıya uğradın. Bu olay hepimizi derin üzüntüye boğdu. Bak ne güzel TFF Başkanı sorunlarınız var mı diye soruyor. Hakemliğin içinde bulunduğu durumlardan bahsetseydin.
Deseydin ki; Sayın başkanım maçlarda hakemlere saldırılar oluyor. Sizler ülkemizi yönetenlerle istişarelerde bulunsanız da fanatiklere karşı daha caydırıcı yasalar çıkarsalar.vs.

Sosyal konular derneğin işi. Sen FİFA hakemisin alt liglerde görev yapan hakemlerin sorunlarını dile getireceksin ki Elit hakem gibi konuşuyor desinler.!!

Meler’in Bu söylemi bizlere şunu izlenimi bırakıyor, Halil Umut Meler iyi hakem iyi bir insan olabilir ancak toplumu temsil edecek liderlik özelliği taşımıyor. Taşısaydı TFFHGD genel başkanı BHK üyesi İlhan Erdem değil Halil umut Meler olurdu.
 
 
 
 

Etiketler:

YORUMLAR

Kudret Kızılkaya
TFHGD nasil ve neden kurulduğu,kurucuları guzel anlatmişsiniz ben 6 srne icinde bulundum ilk defa duydum.Tskler.Gozlerim "HAH ŞIMDİ TFFHGD NIN NE GOREVINİ OLDUĞUNU YAZAN SATIRI ARADI AMA GENE GÖZLERIM HÜSRANA UGRADI.TEK BILDIĞIM LISANS YENILEME DÖNEMINDE PARA TOPLAMAK OLDUGU.HALBUKI DERNEGIN ADINI DAHA FOK DUYMAMIZ GERRKEN DÖNEMDEYIZ.GIK YOK,HAKEM DAYAK YER GIK YOK ,HAKEMLER GEREKSIZ VE "BEN YAPTIM OLDU" SISTEMIYLE GORRVLERINDEN ALINIYIR GIK YOK.BRM HAKEM OLSAM BANA SAHIP ÇIKMAYAN DERNEGE ZIRNIK VERMEM.
08 Aralık 2024 Pazar 20:30
Eski Hakem 2. BÖLGE
Hocam iyi hoş yazıyorsun da ancak camia da kimler neler yapıyor iyi biliyoruz. Aytekin Durmaz bize kokart gecesinde alakasiz şekilde derneğe yardım ediyorsunuz diye ayrıcalık beklemeyin dedi bir gram liyakat olayına bakmadan günah aldı ve yunus yıldırımla hak yedi bu lafı diyen hocalarımız dernek üzerinden yedi içti doydu gezdi tozdu kendi yerlerini korudular dernek kime göre var kime göre haklıyı koruyor ya da canının istediğine mi destek veriyor. Derneğe neden antipati var sen önce bunu araştır hocam bizden daha iyi biliyorsun. Bu yazıma binaen araştır sor soruştur gazeteci kimliğin ile sen daha iyi ulaşırsın bilirsin
08 Aralık 2024 Pazar 01:46
OBJEKTİF ADAM
UEFA Elit ligdeki hakemimizin vizyonu bu ise diğer hakemlerden ne bekleniyor ? 2000'd nitelikli , yönetici , iş ve sosyal kariyeri olan hakemlere "sizin modanız geçti , biz genç hakemler ile devam edeceğiz" diyen ve o hakemlerin kariyerlerini sonlandıran zihniyetin attığı tohumların meyveleri bunlar ... Hayal bile değildi ama gerçek oldu.
08 Aralık 2024 Pazar 00:01
Sevgi YALCIN
Yazıklar olsun Halit Umut MELER Senin bir formayami ihtiyacın var
04 Aralık 2024 Çarşamba 23:15
ONUR YANAR
Yazık ikinci forması mı yokmuş. Şimdi alacak parası da yoktur. Peki amatör de çıkan alt kademedeki hakemler ne yapsın onlar gibi son sistem hakem odası olan statlarda maça çıkmıyorlar, onlar gibi güzel zeminde sahada maç yönetmiyorlar varsın biraz da ıslansınlar, alt liglerde ki adamlar yağmur, çamur, kar yemiyor mu acaba. Yukarı çıkan adam nerden ne şekilde geldiğini unutuyor oraya gelene kadar alt tarafta şirinlikler yapıp abiymiş gibi kendini gösterip yukarı çıktı mı aşağıdaki hakemlerle işi bitiyor herşey çıkarı bitip istediğini alana kadar. Bu sözüm sadece Halil hocaya değil yukarıdaki hepsine çünkü hepsi böyle.
04 Aralık 2024 Çarşamba 23:03

YORUM YAP

Ad Soyad:
E-Posta:
Yorum:
REKLAMLAR www.tokataktuel.com
REKLAMLAR FACEBOOK SAYFAMIZ